2

MONDAY BREAKFAST

Hei og og mandag ♥ Hva er vel bedre enn å starte en ny uke med en skikkelig god frokost? Her i huset har vi startet uken rolig med en stor frokost og Game of Thrones på skjermen. Jeg elsker å kickstarte uken på en god måte, og synes ofte at en deilig frokost og en svett treningsøkt er det som må til for å gjøre mandagen komplett.   

060616_7278

I dag startet vi dagen med egg og avokado, en skikkelig god kombo spør du meg. Jeg spiste rugsprø og N spiste brødskiver, begge deler funket like bra! Vi saltet avokadoen og peppret eggene, så var frokosten good to go. Litt ekstra godt med tomater og feta ved siden, og litt ekstra pent for de som bryr seg om det. Heheh.

060616_7280

060616_7281
Planen i dag er egentlig å komme litt à ajour med diverse ting, samtidig som jeg håpet på å få til litt tid i solen. Vet ikke om jeg rekker spesielt mye soling i dag, for det er så mye som må pakkes før vi reiser hjem i over to måneder. Begynte så vidt pakkingen i går, men jeg må nesten reorganisere litt i tillfelle ikke alt kommer med. Det blir fort mye når det er flere som skal ha kofferter, bager og bunader i samme, lille bilen. Men vi får det til, håper jeg. Håper alle får en fin mandag!

2

FRISK BRINGEBÆRSMOOTHIE

I dag lagde jeg en bringebærsmoothie til Navpreet og meg før han skulle videre på fotballtrening. Veldig lenge siden sist vi lagde smoothie hjemme, men oi, det må vi gjøre oftere! Hadde nesten glemt hvor godt det var. Jeg synes smoothie er best når det er litt syrlig og derfor er jeg mest glad i de som inneholder skogsbærblanding, mango og annanas eller bringebær og blåbær. I dag gikk jeg for en bringebærsmoothie med litt blåbær oppi og det ble fantastisk godt

smoothie_4
Jeg elsker hvor enkelt det er å lage smoothie og hvor fort det går å lagde den. Fordi min ble veldig god i dag må jeg nesten dele oppskriften:

1 banan
1/3 boks vaniljeyoghurt
1 neve blåbær
1dl melk
1 stort glass med bringebær

smoothie_6
Håper det smaker!

4

KREMET PASTA MED KYLLING

Heii fredag og hei helg Endelig! I dag tenkte jeg å dele en liten oppskrift fra gårsdagens deilige middag. Det er veldig enkelt, går veldig raskt og er like godt med både laks og kylling. Ikke så ofte jeg deler oppskrifter, men når man først finner noe man synes er kjempegodt, så hvorfor ikke? :) Oppskriften fant jeg på Trines Matblogg, men byttet ut blant annet kylling i istedenfor laks og brukte en annen type pasta.

121115_4862

Det du trenger er:
♥ Pasta, gjerne grønnsakspasta med 40% gulrot
♥ 4 kylling- eller laksefileter
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt/pakke asparges
♥ 1,5-2 dl kremfløte
♥ 2-4 soltørkede tomater, i biter
♥ Nykvernet salt og pepper
♥ Basilikum

Kok opp pastaen etter anvisning på pakken. Stek kyllingen i stekepannen, og tilsett rødløken og aspargesen når kyllingen er gjennomstekt. Fres det til rødløken er blitt gyllen. Tilsett fløten og la det småputre på svak varme til aspargesen har blitt passe mør. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av koketiden, og deretter smak til med salt og pepper. Bland pastaen, kyllingen, grønnsaksblandingen og basilikumen og vend det forsiktig sammen. Legg det på tallerken, og hiv inn mens det er varmt! :-)

121115_499
Håper det smaker og at dere liker det like godt som meg, hihi! Så ønsker jeg alle en finfin helg og håper dere nyyter den så mye som mulig!

121115_5014

1

SKOGSBÆRSMOOTHIE

smoothie

I dag var jeg skikkelig fysen på en god smoothie og endte opp med en skogsbærsmoothie laget ut av det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Jeg er veldig glad i sure ting, både surt godteri og syrlige ting som sitron, og derfor prøvde jeg meg frem med litt sure smaker som lime og sitronvann. Resultatet ble overraskende vellykket og derfor må oppskriften også deles ♥

smoothieoppskrif

Vann bruker jeg vanligvis for å tynne ut smoothien, men i dag brukte jeg sitronvann fordi jeg også ønsket at det skulle gi litt smak også. Usikker på hvor mye jeg hadde av hver ting ettersom jeg alltid pleier å bare gjette meg frem, men kombinasjonen var hvert fall veldig frisk, god og litt syrlig. Passer fint til solskinnsdager og sommervær. 

smoothie_3

Ikke bare smaker det godt, men det ser deilig ut også! Håper det smaker ♥

3

HJEMMELAGET SCONES

I flere dager har jeg siklet etter Lene Orvik sine scones, og i dag var det endelig tid for å teste de ut ♥ Handlet inn det vi trengte i går og bakte til frokost i dag. Fantastisk deilig å spise rykende fersk mat på en lørdagsmorgen. Ettersom de ble like gode som de ser ut til og det var veldig enkelt, tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere.

sconess

Blandt alt sammen, rull kuler ut av deigen og legg det på et stekebrett. Jeg synes det var veldig greit å bruke henda, slik man også gjør med vanlig boller.

scones

Stek de i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Jeg serverte de med smeltet smør og eggerøre. Noe som ble nydelig godt! ♥

sconess30mai2015

scones30mai2015
Håper det smaker ♥ Ha en god lørdag!

5

SMOOTHIEBOWL

Frokosten i dag ble en stor, deilig skål med smoothie toppet med granola og jordbær ♥ Vi fant en sinnsykt god granola på butikken her om dagen, og nå får jeg nesten ikke nok av den. Dagens smoothie bestod av to spiseskjeer mager vanilje kesam, 2dl kokosmelk og masse deilig skogsbør, blåbær og litt jordbær. Nammis!

smoothiebowl_1

2

SPELTLOMPE-PIZZA

Torsdag lagde vi speltlompe-pizza til middag, og herregud.. hvorfor har vi ikke gjort det før!? Det ble så fantastisk godt ♥ Selv synes jeg det nesten var bedre enn vanlig pizza, eller ikke nesten, det var bedre. Vi gjorde det ganske enkelt, men fordi det var så fantastisk godt tenkte jeg å dele oppskriften vår med dere.

speltlumpepizza_4

Til to personer trenger du:

revet gulost 1 pakke strandaskinke 1/2 rødløk 1 boks tomatpurre 1 boks hermetiske opphakkede tomater oregano
pepper salt 6 speltlomper

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Fordel 6 speltlomper utover stekebrettet. Smør inn et lag med tomatpurre og ha litt opphakkede tomater over der igjen. Strø over ost, løk og skinke. Til slutt ha på litt salt, pepper og oregano. Stek pizzaene i ovenen i ca. 7 minutter, og la pizzaene avkjøle litt før du server de. Deretter, nyt

speltlumpepizza

Super enkelt, super godt og samtidig går det utrolig raskt å lage. Et ekstra pluss er at det er sunnere enn vanlig pizza. Vi hadde litt mango- og avokadosalat ved siden, men mest fordi jeg allerede hadde den ferdig i kjøleskapet.

speltlumpepizza_3

Velbekomme

2

OPPSKRIFTEttersom jeg har fått helt dilla på Chai latte og flere ønsker oppskrift tenkte jeg å dele den i dag. Det er veldig enkelt å lage og tar veldig kort tid, men man må ha steamer til å steame melken. Ingrediensene du trenger er melk, kanel, chai te, vann og chai sirup.Slik gjør du:
♥ Hell oppi litt chai sirup i bunnen av glasset
♥ Putt oppi chai teposen
♥ Kok opp te vann, og hell i til det er 2/3 fult♥ Ha kanel oppi melken
♥ Steam melken med kanelen i
♥ Hell melken oppi resten når melken er blitt varm♥ Velbekomme :)5

SKOGSBÆR SMOOTHIE

Lørdagslunsjen ble som alltid smoothie, og i dag var den litt ekstra god. Lagde en skogsbær-ish smoothie med litt vanilje yoghurt, litt blåbær og litt skogsbær som tilsammen ble ganske så godt. Elsker smoothie og elsker at det er så raskt og enkelt. Veldig deilig å drikke det isteden for å spise knekkerbrød til lunsj. Pleier egentlig å ha i frø og kornprodukter når jeg lager smoothie til lunsj, men i dag lagde jeg til lillesøster og hennes bestevenninne også, og ettersom det er mange som liker det best uten droppet jeg det i dag. Nå skal jeg komme meg ut av døra for første gang i dag, men joggebuksen skal jeg aldri forlate. Deilig lørdag ♥

Håper det smaker ♥
7

SMOOTHIE OPPSKRIFT

Den siste tiden har jeg hatt helt dilla på smoothie, og nesten hver eneste dag står det en ny, god smoothie i kjøleskapet laget av snille mamma. I dag tidlig laget jeg frokost til kjæresten min og meg, og ettersom flere spør etter oppskrifter på smoothiene jeg har drukket den siste tiden bestemte jeg meg for å lage en i dag tidlig som jeg kunne vise dere. Smoothie er egentlig fantastisk enkelt og samtidig fantastisk godt. Mamma sine oppskrifter er egentlig litt mer spennende enn mine, men da får jeg heller ta igjen de senere :) Håper det smaker ♥pappasdatter

21år gammel jente fra Lier som bor i Bergen med kjæresten for å studere. Blogger om det hverdagslige, antrekk og ferieturer. Kontakt: Idap1@hotmail.com

Naviger i bloggen

  • Bloggdesign

    Bloggdesign fra RRH Webdesign
    hits